Categories
Search
Google

Archive for the ‘Virus’ Category

Endotelceller i tumörkärl uttrycker en rad molekyler som förefaller vara specifika för tumörer, kanske även för just den aktuella tumören, och som inte finns på vanliga endotelceller.

Read the rest of this entry »

Vi tvingas lägga in patienter för något som borde varit en enkel infektion
och ge dem dyr, intravenös antibiotika. Det är absurt, säger Inga Odenholt. Read the rest of this entry »

Intresset har ökat för att rena livsmedel från salmonella eller andra sjukdomsframkallande bakterier med bakteriofager, virus som angriper bakterier. Efsa, den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, har gjort en första vetenskaplig värdering, som man nu vill ha synpunkter på. Read the rest of this entry »

Långt nere i berget pågår ett osynligt fältslag mellan virus och bakterier. Virusen attackerar bakterierna, dödar dem och hindrar på så sätt bakteriekolonierna att växa. Read the rest of this entry »

•Bakteriofager är virus som angriper bakterier och förekommer i alla miljöer där bakterier finns.
•Bakteriofager kan angripa syrningskulturer och därför störa tillverkningen av syrade produkter och ost
•Nedan ges fakta om spridningsvägar, produktpåverkan, förekomst, klassifikation, karaktäristik, odling och identifikation samt referenser. Read the rest of this entry »

Syrningsstörningar kan orsakas såväl av bakteriofager som antibiotika och andra syrningshämmande ämnen som kan finnas i leverantörmjölken. Read the rest of this entry »

Naturens egen fiende mot bakterier, sk bakteriofager, vann tävlingen om
den mest innovativa ingrediensen på FiE-mässan i London. Det holländska
företaget EBI Food Safety står bakom produkten Listex P100, som bekämpar
listeriabakterier. Read the rest of this entry »

Så fort som viruset har fästs vid cellens ytreceptorer startar penetrationen. Penetrationen är en energikrävande process, som kan ske endast i metaboliskt aktiva celler. Read the rest of this entry »

Det är ett tidens tecken att alternativ eller komplement till antibiotikabehandling av infektionssjukdomar diskuteras i samband med de ökande problemen med antibiotikaresistens. Read the rest of this entry »

USA godkände i dagarna en sprej med sex olika virus som ska sprutas på kallskuret kött. Det är ett genombrott för en metod att bekämpa infektioner som har använts i öst sedan Stalins dagar. Read the rest of this entry »